به گزارش خبرنگار مهر، جلسه بررسی راهکارهای توسعه صادرات به کشور عراق عصر پنجشنبه با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شکرالله طاهری سرکنسول ایران در کربلا، مرتضی روزبه استاندار، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی استانداری، جمعی از اعضاء اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان استان در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
عبدالقهار ناصحی در این جلسه گفت: کمیسیون صدور خدمات فنی ومهندسی استان با برگزاری دوره های آموزشی در حوزه تجارت خارجی زمینه ارتقاء سطح تخصصی تجار و بازرگانان را فراهم کرده که با استقبال خوبی روبرو شده است.
وی افزود: از آنجا که کشور عراق از مناطق مورد توجه صادراتی ایران محسوب می شود در سالهای گذشته با گسترش مناسبات تجاری نسبت به اعزام هیئت های تجاری به عراق و کربلا و پذیرش هیئت اقدام کرده ایم.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین تصریح کرد: کربلا به عنوان استان اول برای صادرات خدمات فنی و مهندسی از استان قزوین انتخاب شده که دعوت از شاکر عبدالرزاق رایزن بازرگانی عراق در ایران برای بازدید از توانمندی های صنعتی و تولیدی و خدماتی در آشنایی بیشتر طرف عراقی با ظرفیت های این خطه بسیار موثر بوده است.
ناصحی یادآورشد: شرایط در کشور عراق و نگاهی که بین تجار این کشور وجود دارد به گونه ای است که در صورت داشتن مکانی ثابت می توان در بخش صادرات بهتر عمل کرد و حضور موفقی در بازار این کشور داشت.
این مسئول صنعتی اظهارداشت: ایجاد دفتر نمایندگی توسعه صادرات در کربلا به عنوان یکی از استانهای هدف صادرات باید در دستور کار قرار گیرد که تاکنون چهار شرکت تولیدی و یک شرکت خدماتی و بازرگانی آمادگی خود را برای حضور در این دفتر و مشارکت در تامین هزینه ها اعلام کرده اند که امیدواریم حداقل ۲۰ شرکت در کار مشارکت کنند.
وی افزود: سرمایه گذاری اولیه برای هر شرکت حدود ۵۰۰ تا یک هزار دلار در ماه است که امیدواریم بسرعت این کار عملیاتی شود تا سایر برنامه ها برای صادرات کالا به عراق به صور ت مدون و منظم اجرا شود.
ناصحی اظهارداشت: با استقرار این دفتر فعالیت هایی مانند صدور خدمات فنی و مهندسی، تنظیم بازار و پذیرش سفارش کالا بر اساس نیازها و نظارت بر کیفیت و قیمت کالا برای جلوگیری از آسیب دیدن شرکت های ایرانی مشابه، تنظیم قراردادها در این دفاتر انجام می شود و بسیاری از فعالیت های صادراتی و وارداتی به صورت متمرکز انجام خواهد شد.
در ادامه فرهاد کاظمی از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان نمونه استان با تشریح برخی موانع توسعه صادرات به عراق گفت: عدم نظارت بر صادرات کالا در کشور عراق موجب شده گاهی کالاهای ارزان با کیفیت پائین تر به محصولات مرغوب آسیب می رساند و شرکتهای تولیدی را دچار بحران می کند.
کاظمی بیان کرد: باید همه تولیدکنندگان ایرانی تعصب ملی داشته باشند و اجازه ندهند جایگاه کالای ایرانی آسیب ببیند و اگر تعصب نداشته باشیم مشتری خارجی بتدریج به کالای ایرانی با تفاوت قیمت ها بی اعتماد شده و بازار را از دست خواهیم داد.
این صادرکننده اظهارداشت: کارخانه شیر آرین البرز روزانه ۱۵۹۰ تن تولید دارد که ظرفیت زیادی برای صادرات دارد که اگر درست برنامه ریزی نکنیم و در بازارهای خارجی از جمله عراق با برنامه ومنسجم حاضر نشویم دچار ضرر و زیان زیادی خواهیم شد.
وی از راه اندازی دفتر نمایندگی توسعه صادرات در کربلا استقبال کرد و گفت: این کار می تواند به تقویت جایگاه تولیدکننده ایرانی و رقابت سالم و منطقی با رقبای دیگر خارجی با حفظ موقعیت شرکت های ایرانی کمک کند.